минимализам

Визуелно

Минимализмот виден во уметноста на Frédéric Forest

Француски уметник кој го носи минимализмот до совршенство. Неговите почетоци се врзуваат со продавање на цртежи по улиците на Њујорк. Forest во меѓувреме станува сензација на Instagram со повеќе од…
повеќе...
Визуелно

Salventuis – експресивна еднолиниска уметност

Niels Kiené познат под името Salventuis е холандски уметник кој разработува една специфична постмодернистичка техника во сликарството користејќи само една линија. Не може да се категоризира како илустратор, сликар или уметник,…
повеќе...
Scroll Up