Dreams“ е насловот на изложбата која оваа година ФКК Битола ќе ја организира во склоп на Бит Фест и кој на многумина ќе им звучи прозаично, но кога е во прашање уметничката фотографија тоа се трансформира и добива многу поширока димензија во слободата на изразување на самите автори. Ова ќе биди несекојдневна изложба која едноставно се наметна како предизвик да се поминат границите на свесното, и преку своите дела фотографите да се обидат да допрат до другата страна, до несвесното.

Отварањето на изложбата е на 3ти август (четврток) со почеток во 20 часот, во Галерија Магаза и ќе трае до 6ти август (недела).

(Visited 87 times, 1 visits today)
http://static1.pirej.mk/wp-content/uploads/2017/08/dreams-fp-1024x576.jpghttp://static1.pirej.mk/wp-content/uploads/2017/08/dreams-fp-150x150.jpgМарија БошковскаВизуелноапстракт,визуелна уметност,македонски автори,уметност,фотографија,фотографии„Dreams“ е насловот на изложбата која оваа година ФКК Битола ќе ја организира во склоп на Бит Фест и кој на многумина ќе им звучи прозаично, но кога е во прашање уметничката фотографија тоа се трансформира и добива многу поширока димензија во слободата на изразување на самите автори. Ова...Нова мисла на пресушената почва.