Новата песнa HUSTLAM KO ZAEV на DONPLAYA доби видео спот снимен под
novoto sonce na slobodata.
Преку општествено и одговорно хастлање синката ја создава најголемата промена која
NEUE FYROMISCHE YMETNOS се стреми да ја постигне – да се издигне како горд orel пардон feniks над досегашното уметничко бидување и да ја раздвижи застоената културна естетика. Жестокот трап на DОNPLAYA ја сплотува politickata elita,sine во која впрочем
site se isti – љубители на #ThatHustleLife.
Бидејќи ПИРЕЈ од пост има респект само за постмодернизам и
fyromska post - ironija, а никако за post-truth и fake-news, во продолжение погледнете го спотот за оваа мрсна трака и прочитајте го исповедот на траперското архе за тоа како станал #TRIGGERED да ја напише оваа песна:

Кога пред година дена зборав за Z-Day и го наговестував доаѓањето на господинот Заев, сите мислеа дека сум луд. Сега неговото време дојде. Во MvrSvr не сме политички определени па зато we fuck with everybody. Кога наталитетот во Македонија опадна и Грујо не исконтактира за да ја поправиме ситуацијата, ја извадиме ТРЕТО ДЕТЕ – следната година бројот на новороденчиња се зголеми 3-4 пати. Заев е поскромен, но подеднакво работлив како и Грујо. И тој го виде потенцијалот кај нас па ни излезе во пресрет – летово дури и ми дозволи да го возам неговиот Мерцедес ко бев на одмор во Грција. Голема почит за него и сите во неговиот кабинет, луѓе кои покажаа дека посветеноста резултира со плод без разлика што другите ќе речат. ЗАЕВ е жив доказ за тоа дека упорноста и напорната работа евентуално ќе се исплати, сѐ шо треба е да се HUSTLA, а парите сами ќе си дојдат.
Голем поздрав до сите граѓани на РМ без разлика на вера, националност, род, политичка определба и статус во општеството.
Уживајте.

(Visited 647 times, 1 visits today)
http://static1.pirej.mk/wp-content/uploads/2017/07/zaev15-1024x576.jpghttp://static1.pirej.mk/wp-content/uploads/2017/07/zaev15-150x150.jpgИвана СмилевскаaltИсторија - istoriografska metafikcija i <3 ybavimisli <3 za narodotМузикамакедонска сцена,постмодернизам,рап,систем,трап,уметнициНовата песнa HUSTLAM KO ZAEV на DONPLAYA доби видео спот снимен под novoto sonce na slobodata. Преку општествено и одговорно хастлање синката ја создава најголемата промена која NEUE FYROMISCHE YMETNOS се стреми да ја постигне - да се издигне како горд orel пардон feniks над досегашното уметничко бидување и да ја раздвижи застоената културна естетика. Жестокот трап...Нова мисла на пресушената почва.