Визуелно - Page 2

Визуелно

Кујни. Балканот Недопрен – Визуелен Есеј на Евгенија Максимова

Евгенија Максимова, една од најинтересните репрезенти на балканската и источно-европска современа фотографија, посетила стотици куќи во регионот, барајќи само една работа: „покажете ми ја кујната!“ Родена во Русе, мал град…
повеќе...
Визуелно

Поп Арт – James Rosenquist

Човекот кој му помогна на светот да создаде дефиниција за Поп Арт културата во 60те години со своите смело насликани монтажи на комерцијални слики. Како и неговите современици Andy Warhol…
повеќе...
Визуелно

Salventuis – експресивна еднолиниска уметност

Niels Kiené познат под името Salventuis е холандски уметник кој разработува една специфична постмодернистичка техника во сликарството користејќи само една линија. Не може да се категоризира како илустратор, сликар или уметник,…
повеќе...
12
Scroll Up