Музика - Page 4

Музика

BROCKHAMPTON – рап boyband за луѓето што живеат онлајн

Обично сакам да кажувам како некои од најдобрите албуми кои ги имам слушано, ги имам најдено случајно. Така беше случајот и со овој, албумот SATURATION на BROCKHAMPTON . BROCKHAMPTON е рап…
повеќе...
Музика

Музичко-филмска анализа: DAMN. [DNA] Кендрик Ламар и крвотокот на американската системска репресија

Со овој текст сакам да ја ослободам ангажираната уметност од стереотипите кои се повеќе се напластуваат околу неа. Американската популарна култура, барем во последнава деценија почна да ги презема вредностите…
повеќе...
Музика

Албумите кои музички го збогатија април

Kendrick Lamar - Damn. "DAMN." е четвртиот албум на американскиот рапер Кендрик Ламар. Неговите маестрални рими и поетичност се присутни и во ова издание. Текстовите на Ламар повторно се инспирирани од…
повеќе...
Музика

SEVDALIZA – совршениот soundtrack за себепронаоѓање

Севда Ализаде, која настапува под псевдонимот SEVDALIZA, е холандско-иранска пејачка и текстописец. Досега има издадено две EPs: The Suspended Kid и Children of Silk (2015). Во 2017, таа го привлече вниманието со…
повеќе...
Музика

Љубов во време на Pornhub: флуидноста на Mykki Blanco

Денеска, многу од елементите на хип-хопот се инфилтрирани во mainstream движењето, но во последните неколку години, има нови деца на музичката сцена кои ги превземаат учењата на старата школа правејќи уметност…
повеќе...
Scroll Up