Kendrick Lamar – Damn.

DAMN.” е четвртиот албум на американскиот рапер Кендрик Ламар. Неговите маестрални рими и поетичност се присутни и во ова издание. Текстовите на Ламар повторно се инспирирани од неговиот живот, односно неговите искуства. Гости на овој албум се Rihanna, U2 и Zacari.

1. Blood 1:58
2. DNA Official Video 3:05
3. Yah 2:40
4. Element 3:28
5. Feel 3:34
6. Loyalty” (featuring Rihanna) 3:47
7. Pride 4:35
8. Humble Official Video 2:57
9. Lust 5:07
10. Love” (featuring Zacari) 3:33
11. XXX” (featuring U2) 4:14
12. Fear 7:40
13. God 4:08
14. Duckworth 4:08

Во продолжение слушнете го првиот сингл од албумот, “Humble“.


Gorillaz – Humanz

После седум години тишина, британскиот виртуелен бенд Gorillaz го издадоа нивниот петти студиски албум “Humanz“. Дејмон Албарн, основачот на бендот, овој пат ја собра најголемата бројка на музички соработки меѓу кои се: Vince Staples, Kelela, De La Soul, Danny Brown, Popcaan, Grace Jones и Kali Uchis. Албумот е политички ангажиран и ја содржи во себе апокалиптичната тематка, која овој пат алудира на Трамп и начинот на неговото владеење.

1.  “Intro: I Switched My Robot Off” 0:23
2. Ascension” (featuring Vince Staples) Official Video 2:36
3.  “Strobelite” (featuring Peven Everett) 4:32
4.  “Saturnz Barz” (featuring Popcaan) Official Video 3:01
5.  “Momentz” (featuring De La Soul) 3:16
6.  “Interlude: The Non-Conformist Oath” 0:21
7.  “Submission” (featuring Danny Brown and Kelela) 3:21
8.  “Charger” (featuring Grace Jones) 3:33
9.  “Interlude: Elevator Going Up” 0:04
10.  “Andromeda” (featuring D.R.A.M.) Official Video 3:17
11.  “Busted and Blue” 4:37
12. “Interlude: Talk Radio” 0:19
13.  “Carnival” (featuring Anthony Hamilton) 2:15
14.  “Let Me Out” (featuring Mavis Staples and Pusha T) Official Video 2:55
15.  “Interlude: Penthouse” 0:11
16. “Sex Murder Party” (featuring Jamie Principle and Zebra Katz) 4:19
17.  “She’s My Collar” (featuring Kali Uchis) 3:29
18.  “Interlude: The Elephant” 0:11
19.  “Hallelujah Money” (featuring Benjamin Clementine) Official Video 0:11
20.  “We Got the Power” (featuring Jehnny Beth) Official Video 2:17

Исто така има и “Deluxe” верзија од албумот која содржи дополнителни 6 песни.

21. “Interlude: New World” 1:23
22. “The Apprentice” (featuring Rag’n’Bone Man, Zebra Katz and Ray BLK) Official Video 3:55
23. “Halfway to the Halfway House” (featuring Peven Everett) Official Video 3:57
24. “Out of Body” (featuring Kilo Kish, Zebra Katz and Imani Vonshà) Official Video 3:44
25. “Ticker Tape” (featuring Carly Simon and Kali Uchis) Official Video 4:28
26. “Circle of Friendz” (featuring Brandon Markell Holmes) 2:09

Во продолжение слушнете ја “Let Me Out“.


Sevdaliza – ISON

Првиот албум на холандско-иранската артистка Sevdaliza, “ISON“, е едночасовно патување низ нејзината душа. Стилски “ISON” е доста експериментален албум, претставува мешавина од трип-хоп, R&B и поп. Сите овие жанрови украсени со нејзиниот вокал создаваат една совршена целина која заслужува да се чуе хронолошки од почеток до крај.

1. “Shahmaran” Official Video 5:05
2. “Libertine” Official Video 3:49
3. “Marilyn Monroe” Official Video 2:29
4. “Hubris” Official Video 4:05
5. “Amandine Insensible” Official Video 4:15
6. “Hero” Official Video 4:00
7. “Scarlette” Official Video 3:25
8. “Bluecid” Official Video 4:30
9. “Loves Way” Official Video 6:54
10. “Human” Official Video 3:12
11. “Do You Feel Real” Official Video 2:30
12. “The Language of Limbo” Official Video 3:47
13. “Replaceable” Official Video 3:55
14. “Grace” Official Video 3:57
15. “When I Reside” Official Video 3:20
16. “Angel” Official Video 7:03

Во продолжение слушнете го целиот албум “ISON“.


Arca – Arca

Arca” е третиот студиски албум на Alejandro Ghersi, венецуелскиот артист познат како Arca. За разлика од претходните два, во овој албум тој, не само продукциски, туку и вокално „процветува“. Првиот издаден сингл “Sin Rumbo“, е балада преку која тој ја руши стигмата дека не може да биде генијален продуцент и вокалист истовремено. Неговиот глас го прави овој албум поинтимен од претходните и претставува доказ за неговото созревање како музичар.

1. “Piel” Official Video 4:07
2. “Anoche” Official Video 3:36
3. “Saunter” Official Video 2:09
4. “Urchin” 4:00
5. “Reverie” Official Video 3:12
6. “Castration” 3:21
7. “Sin Rumbo” Official Video 3:35
8. “Coraje” 4:31
9. “Whip” 1:20
10. “Desafío” Official Video 3:53
11. “Fugaces” 3:07
12. “Miel” 2:56
13. “Child” 3:23

Во продолжение слушнете ја “Desafío“.


Actress – AZD

AZD” е петтото студиско издание на британскиот електронски музичар Actress (Dareen J. Cunningham). Насловено по неговото студио, “AZD” жанровски би можело да се класифицира кaко експериментално техно со нишки на афрофутуризам. Првата половина од албумот содржи поигриви моменти (“RUNNER” и “X22RME“), додека втората половина е поминимална и амбиентална (“FALLING RIZZLAS“).

1. “Nimbus” Official Video 0:54
2. “Untitled 7” Official Video 5:13
3. “Fantasynth” Official Video 5:02
4. “Blue Window” Official Video 3:42
5. “Cyn” Official Video 3:18
6. “X22rme” Official Video 5:05
7. “Runner” Official Video 5:12
8. “Falling Rizlas” Official Video 2:25
9. “Dancing in the Smoke” Official Video 6:22
10. “Faure in Chrome” Official Video 6:02
11. “There’s an Angel in the Shower” Official Video 7:33
12. “Visa” Official Video 4:29

Во продолжение слушнете ја “X22rme“.


 Clark – Death Peak

Осмиот албум на Clark – “DEATH PEAK” e хаотично техно достигнување. Clark користејќи различни форми на деградација, дисторзија и пригушување на звуците постигнува интересно музичко искуство за неговите слушатели. Иако секоја трака е приказна за себе, тој успева да ги прелее во една кохерентно некохерентна целина.

1. “Spring But Dark” 1:18
2. “Butterfly Prowler” 4:27
3. “Peak Magnetic” 5:43
4. “Hoova” 5:08
5. “Slap Drones” 4:19
6. “Aftermath” 2:01
7. “Catastrophe Anthem” 6:36
8. “Living Fantasy” 4:07
9. “Un U.K.” 9:57

Во продолжение слушнете го целиот албум “Death Peak“.

(Visited 207 times, 1 visits today)
http://static1.pirej.mk/wp-content/uploads/2017/05/km1-1024x576.jpghttp://static1.pirej.mk/wp-content/uploads/2017/05/km1-150x150.jpganonimenМузикавизуелна уметност,култура,поезија,поп,рап,техно,уметници,уметност,хип-хопKendrick Lamar - Damn. 'DAMN.' е четвртиот албум на американскиот рапер Кендрик Ламар. Неговите маестрални рими и поетичност се присутни и во ова издание. Текстовите на Ламар повторно се инспирирани од неговиот живот, односно неговите искуства. Гости на овој албум се Rihanna, U2 и Zacari. 1. 'Blood' 1:58 2. 'DNA' Official Video 3:05 3. 'Yah' 2:40 4. 'Element' 3:28 5. 'Feel' 3:34 6. 'Loyalty' (featuring Rihanna) 3:47 7. 'Pride' 4:35 8. 'Humble' Official Video 2:57 9. 'Lust' 5:07 10. 'Love' (featuring Zacari) 3:33 11. 'XXX'...Нова мисла на пресушената почва.